Eternal Idol – Deluxe Edition

Kjøpe Black Sabbath Eternal Idol

Nå er den her, Black Sabbath plata som vi har ventet på i snart 25 år.

Black Sabbath spillte inn Eternal Idol i 86/87 med Ray Gillen på vokal og de var nesten ferdig da bråket staret.  Trommeslager Eric Singer sluttet, og bassist Dave Spitz sluttet/fikk sparken.  Inn kom bassisten Bob Daisley, men han var under kontrakt med Gary Moore og kunne ikke bli fast medlem. Også Geezer Butler var aktuell, men takket til slutt nei.

I tillegg går Black Sabbath med på å gjøre en serie konserter i Sun City, ett underholdningssenter i Sør-Afrika, og det på en tid da «alle» andre artister boikotter regimet, blant dem ex-vokalist Ian Gillan som gjorde låten «South Africa» sammen med Bernie Marsden.  Ray fikk også nok av bråket og da han fikk ett tilbud fra John Sykes om å bli med i Blue Murder var det slutt på Black Sabbath eventyret for hans del.  Forøverig strander også det prosjektet og Ray ender opp i Badlands sammen med Jake E. Lee og Eric Singer!.

Badlands gir ut en strålende selvtitulert plate, og etterhvert den litt svakere «Voodoo Highway». Men dramatikken er på ingen måte over, for vokalist Ray Gillen utvikler AIDS og dør etterhvert av sykdommen, og i ettertid kommer det frem at han har smittet minst en kvinne, mens han visste at han var HIV-positiv. For å unngå dårlig publisitet, trekker plateselskapet platen og de er heller ikke å finne på Spotify o.l. (jeg har dem :-)) Men platene er på Youtube, og jeg vil absolutt anbefale en lytt om du er glad i hard blues, for det er det det er snakk om. Som f.eks.

Over til Black Sabbath igjen

Ny vokalist blir Tony Martin. Han gjør vokalen på ny og plata blir til slutt utgitt, og det finnes faktisk en liten «bit» av Ray på plata. Den «onde» latteren på sangen «Nightmare» er det Ray som står for.

Så, endelig til poenget 🙂 Nå har det kommet en remastret versjon av Eternal Idol og som bonus får du med Ray Gillen versjonen, i tillegg til to til to «nye» låter med Tony Martin, Some Kind og Woman og en demoversjon av «Black Moon» som senere også havner på Headless Cross plata.

De av oss som er over gjennomsnittelig interesserte i Black Sabbath har selvsagt Ray Gillen versjonen fra før, men kvaliteten på denne er langt bedre enn den versjonen som har sirkulert på nettet. Så løp og kjøp.

Du får den hos CDUniverse og CDON

Pokemon kort