Borgen Skole

Borgen Skole er en tvserie som var fast innslag i programmet Midt i Smørøyet i 3 sesonger i perioden 1989-1990. NRK har lagt ut serien. Du finner den her

Rektor og vaktmester på Borgen Skole

Jeg var litt gammel for Borgen Skole men jeg har yngre søsken så det er tydelig at jeg har fått med meg noe, for når jeg finner bildet at Lars Andreas Larsen som rektor så husker jeg noe. Først og fremst at mannen var fryktelig gammeldags og ville at eleven skulle lese klassisk litteratur. En fornøyelig karakter.

Borgen Skole gikk som sagt over 3 sesonger og vil følger de samme klassene på tre klassetrinn. D.v.s. i første sesong handler det bare om klasse 6B, men når de blir 7 b og begynner på ungdomsskolen (slik man gjorde på den tiden) skrives klasse 4A inn i serien slik at man følger både en barneskole og ungdomsskoleklasse. Fellesnevneren i de to klassene blir brødrene Anders og Pål, hvor Anders er lillebroren.

Jeg skal ikke gå altfor mye inn på handlingen (og det kan jeg heller ikke siden jeg ikke har sett hele serien) men det handler om oppvekst. Om å teste grenser, kjærlighet, alkohol, sigaretter. Om mobbing og utfrysning. Problemer i familien. Problemer hos skolens ledelse bla.a. forårsaket av budsjettkutt. En realistisk dramaserie med en god dose humor.

Skuespillere

I og med at vi møter to klasser, lærere og en del foreldre og andre familiemedlemmer og venner så snakker vi om 50-60 roller, så jeg skal ikke gå i detaljer her. På Wikipedia ligger en liste over alle barna som er med (nederst på siden). Den kan være grei å ty til hvis du tror du kjenner igjen noen så kan du sjekke om om han som spiller Trond er faren til Lisa f.eks. 🙂

Noen av de yngste har hatt en skuespiller/tv-karriere senere her er de:

NavnRolleKjent for
Anna Bache-WiigWenche (6B)Skuespiller og forfatter
Var bla.a. med i serien NAV
Marianne WestbyAnette (6B)Cathrine Hove, Hotell Cæsar
Cathrine FossumMartha (4A)Programleder, TV2 nyhetene

Blant lærerne var det en del kjente skuespillere. Her er noen av de mest kjente:

SkuespillerRolle
Lise FjeldstadVera (lærer 6B)
Nils Ole OftebroFormingslærer
Kari SvendsenVaktmester
Lars Andreas LarssenRektor
Linn StokkeBrita Strand (musikklærer)
Erik HivjuLærer 4A